Workshop Schilderen met Acryl

Ik verzorg workshops 'schilderen met acryl' in de Kunsthoeve bij Landal op Landgoed 't Loo/Oldebroek. Het is altijd heel gezellig en iedereen is super gemotiveerd om iets moois te maken en mee naar huis te nemen. De volgende workshops staan gepland voor 13 en 27 juli en voor 10 en 24  augustus.
Iets voor jou? Je bent van harte welkom! Aanmelden kan via mijn e-mailadres; [email protected]     (ook voor mensen die niet bij Landal verblijven)Hetty en Marie-Anne maakten een prachtig schilderij op de workshop in Landal ‘t Loo

Expositie

Vanaf 4 februari t/m 21 maart 2023 exposeer ik in de Catharinakapel. Het adres is Klooster 1 in Harderwijk. Ik heb er enorm veel zin in en vind het leuk als je komt kijken naar m'n meest recente werk. 

Hieronder de tekst van de officiële uitnodiging.
Groetjes Betty


Expositie 'Licht en donker'

Betty Sijtsma

4 februari t/m 21 maart 2023

Vanaf zaterdag 4 februari om 16.00 uur opent de bijzondere expositie ‘Licht en donker’ van Betty Sijtsma in de Catharinakapel in Harderwijk. De expositie is tot en met 21 maart op donderdag, vrijdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur en op de zaterdagen van 11.00 tot 13.30 uur te bezoeken.  
Betty Sijtsma is opgegroeid in Hulshorst. Haar ouderlijk huis stond tegenover het bos ‘Huize Hulshorst’. Iedere dag van haar jeugd was ze daar te vinden. Daar komt ook voor een deel haar liefde voor de natuur vandaan. In deze donkere crisistijd verlangen we naar licht en warmte. Als ze door de Veluwse bossen loopt ervaart ze dat licht en de warme kleuren. Dat zie je terug in haar meest actuele schilderijen van de Veluwse bossen, waarvan het thema licht en donker is.
Betty schildert al meer dan 30 jaar en heeft een veelzijdige stijl, van zuiver abstract naar meer realistisch. Zij werkt graag op grote doeken met structuren.
Wat opvalt in haar schilderijen zijn de kleuren. In het bijzonder de kleur turquoise. Ze schildert vaak op grote doeken, daar geniet ze van. Haar laatste opdracht was een schilderij van 2 bij 1 meter. Maar ook een klein doek met abstracte bloemen is in haar collectie aanwezig.
Betty Sijtsma wil graag vernieuwend zijn. Ze heeft vele jaren les gehad van diverse schilders van de Kunstacademie in Nunspeet. Op de kunstacademie van Leeuwarden heeft ze haar stijl kunnen verdiepen. Voorheen maakte ze veel aquarellen. Nu werkt ze uitsluitend met acryl. Het grote verschil is dat met een aquarel van licht naar donker wordt gewerkt en met acryl van donker naar licht. Met acryl kan ze helemaal los gaan. Ze werkt in haar eigen atelier in Epe met veel ruimte en prachtig noorderlicht.

Kunstcentrum Catharinakapel Klooster 1 Harderwijk